Adres:
Postępu 3/5
02-677 Warszawa
Telefon:
500 523 503
Godziny otwarcia:
pon. - pt.: 11.00 - 16.00
To co nas wyróżnia to wyśmienita kuchnia i wspaniała atmosfera. Wystrój wnętrza bazuje na drewnie i starych stylowych meblach, co tworzy niepowtarzalną atmosferę, a zarazem swojski klimat. To wszystko blisko biznesowego centrum Mokotowa.
Menu w tym tygodniu:
Poniedziałek, 3 marca 2015
Zupa Ukraińska z kaszą gryczaną – 3 zł
Pulpety w sosie pomidorowym z surówką i ziemniakami – 13 zł
Pieczona pierś z indyka w sosie pieczarkowym z marchewką z groszkiem i ziemniakami – 13 zł
Wtorek, 4 marca 2015
Zupa pieczarkowa – 3 zł
Karkówka pieczona w sosie chrzanowym z ziemniakami i surówką – 13 zł
Wątróbka drobiowa z na czerwonym winie z ziemniakami i surówką – 13 zł
W każdy wtorek zapraszamy na kaczkę pieczoną w piecu z ziemniaczkami i buraczkami – 20 zł
Środa, 5 marca 2015
Barszcz ukraiński – 3 zł
Gulasz wieprzowy z kopytkami i buraczkami zasmażanymi – 13 zł
Kotleciki z łososia w sosie śmietanowym z ziemniakami i surówką – 13 zł
Czwartek, 6 marca 2015
Zupa Kapuśniak – 3 zł
Czwartkowe grillowanie
Piątek, 7 marca
Zupa cebulowa z grzankami – 3 zł
Morszczuk smażony z surówką i ziemniakami – 13 zł
Lazania bolognese – 13 zł
Polecamy kompot domowej roboty – 1,50 zł
A poza tym:
Codziennie pyszne, domowe,
ręcznie robione pierożki
Pierożki z mięsem – 13 zł
Pierożki ruskie – 13 zł
Pierożki z kapustą i grzybami – 13 zł
Pierożki ze szpinakiem i serem feta – 13 zł
Pierożki z serem na słodko – 13 zł
Pierożki z kurkami (10 szt.) – 13 zł
Leniwe z bułeczką (porcja) – 11 zł
Kartacze z mięsem (6 sztuk) – 13 zł
Kompot domowej roboty – 1,50 zł
Dania serwowane przez naszego Szefa kuchni Karola, szybko zdobyły sobie uznanie naszych klientów. Karol wcześniej przez 6 lat był zastępcą szefa kuchni w restauracji Blue Cactus. Był też prywatnym kucharzem na statku. Specjalizuje się w kuchni polskiej, amerykańskiej oraz tex-mex.
Nie używamy sztucznych dodatków i konserwantów. Dania przygotowujemy ze świeżych i zdrowych produktów żywnościowych.
Tygodniowe menu restauracji Podomka jest ustalane przez szefa kuchni zgodnie z Państwa sugestiami i życzeniami. Oferta serwowanych dań zmienia się sezonowo, w zależności od pory roku. Niezależnie od tego, co mamy w karcie dań, na specjalne życzenie w miarę możliwości możemy przyrządzać ulubioną Państwa potrawę.
Oprócz tygodniowego zmiennego menu zapraszamy na domowe, ręcznie robione pierożki.
Zapraszamy
Restauracja Podomka